maria-nicoleta turliuc


Profesor universitar, membru al Departamentului de Psihologie al Facultății de Psihologie și Științe ale Educației (FPSE) din cadrul Universității ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC).

Este director al Centrului de Dezvoltare Personală și Formare Profesională (CDPFP) din cadrul UAIC.

De asemenea, este coordonatorul Laboratorului de Cercetare a Proceselor de Cuplu și Familie, din cadrul Centrului de Cercetare al Facultății de Psihologie și Științele Educației.

În prezent, este membru al CSUD (Consiliul Studiilor Universitare de Doctorat) din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” și al comisiei de specialitate din cadrul Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare.

A fost director a mai multor granturi de cercetare și cercetare-dezvoltare și este autor a 5 cărți:

• „Psihologia traumei”, 2014;

• „Violență în familie. Teorii, particularități și intervenții specifice”, 2009;

• „Psihosociologia comportamentului deviant”, 2007;

• „Psihologia cuplului și a familiei”, 2004;

• „Imaginar, identitate și reprezentări sociale. Imaginea elementului alogen în mentalul colectiv românesc”, 2004.

A coordonat 6 volume, printre care: „Relațiile intime. Atracție interpersonală și conviețuire în cuplu” (împreună cu Ștefan Boncu, 2016), „Gen și diferențe de gen în studii empirice” (2014), „Gen, muncă, familie și schimbare” (2013) etc.

A publicat 10 capitole de carte în străinătate (Marea Britanie, Germania, Italia, Franța, Norvegia) și 40 de capitole de carte publicate la edituri recunoscute din țară.

A publicat 35 de studii în reviste ISI și ISI Proceedings (Journal of Happiness Studies, Journal of Family Psychology, International Journal of Stress Management, Journal of Loss and Trauma, Measurement and Evaluation in Counselling and Development, Procedia – Social and Behavioral Sciences etc.), peste 50 de studii în reviste BDI și a participat la numeroase conferințe internaționale, organizate în țară și în străinătate.