Dragi colegi,

Contextul actual a făcut posibilă întâlnirea mult așteptată a psihiatrilor români la Cluj-Napoca, unde, într-o ambianță care împletește tradiția cu modernitatea, se va desfășura  cea de-a 8-a ediție a Congresului Național de Psihiatrie, în perioada 12-15 iulie 2022!

Întrucât ne dorim să oferim comunității noastre științifice cel mai bun cadru pentru conectare, informare și dezvoltare profesională în acești ani plini de provocări, organizăm Congresul, în premieră, în format HIBRID. Reuniunea față în față va avea ca locație Grand Hotel Napoca, fiind completată prin transmisiunea în direct a evenimentului în platforma virtuală v-CNP, cu care v-am obișnuit deja la edițiile ultimilor ani.

Tema acestei ediții, Sănătatea mintală: Viziune globală | Strategie națională | Aplicare translațională, constituie o ocazie pentru prezentarea unui program științific valoros, conexat cu realitățile contemporane. Invitații din țară și din străinătate vor contribui, ca în fiecare an, la un dialog antrenant, menit să aducă în prim plan informații actuale, dar și posibile soluții pentru îmbunătățirea îngrijirilor sănătății mintale a populației din România.

Așadar, numeroase oportunități de învățare și relaționare vă așteaptă online și offline, într-un format adaptat vremurilor actuale, reprezentat de sesiuni plenare, simpozioane tematice, forumuri de dezbateri clinice sau organizatorice, workshopuri, comunicări orale, prezentări de e-postere. Ca noutate a acestui Congres anunțăm semi-maratonul de Psihiatrie Biologică și Translațională, însumând 21 de ore, în dialog complementar cu Hubul de Psihoterapie.

Doresc să vă mulțumesc pentru interesul pe care l-ați arătat ediției a 8-a a Congresului Național de Psihiatrie, concretizat prin înscrierea a peste 700 de profesioniști din sănătatea mintală la programul CNP 2022, colegi cu care sperăm să dialogăm în mod direct sau prin intermediul platformei virtuale. Am încredere că toți participanții vor avea un rol activ în angajarea de interacțiuni multiple prin sesiunile de întrebări și răspunsuri live sau chat, cât și prin prezența la expoziția fizică și/sau virtuală cu partenerii Congresului.

Vă invităm să fiți alături de A.R.P.P. la prima ediție hibrid a Congresului Național de Psihiatrie, care reunește experți de valoare din țară și străinătate, susținând, astfel, misiunea Asociației Române de Psihiatrie și Psihoterapie de a oferi acces la educația formativă și la inovațiile științifice de ultimă oră din psihiatrie.

Cu aleasă prețuire,

Prof. Dr. Doina Cozman

Președinte Asociația Română de Psihiatrie și Psihoterapie A.R.P.P.
Președinte Congres CNP 2022