Conferința Națională 

Confluențe medico-chirurgicale în
patologia metabolică


16 februarie 2022
Eveniment virtual

Formular de înregistrare

Începând cu 17 ianuarie (înscriere)

HORAȚIU MOLDOVAN 


Profesor Universitar Doctor Habil Chirurgie Cardiovasculară - Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, Profesor Asociat la Universitatea Politehnică Bucuresti, Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor, conduce în prezent Clinica de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Spitalului Clinic de Urgență București (SCUB) – Floreasca; coordonează de asemenea echipa de Chirurgie Cardiacă Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”.

• Formare în specialitatea chirurgie cardiovasculară la clinica de profil din cadrul Spitalului Fundeni, apoi la Institutul pentru Boli Cardiovasculare „C.C.Iliescu”, sub îndrumarea unor prestigioși maeștri - Conf. Dr. Dan Gherghiceanu, Prof. Dr. Dan Făgărășanu, Prof. Dr. Cezar Macarie și Prof. Dr. Vasile Cândea.

• Stagii de specializare în Franța, la Toulouse – Hopital Rangueil, unde a lucrat cu Prof. Dr. Gerard Fournial și Prof. Dr. Ives Glock, în special în domeniul chirurgiei coronariene și valvulare, dar și în domeniul chirugiei vasculare majore – chirurgia aortică. Pe parcursul activității parcurge numeroase stagii și cursuri de pregătire în centre de prestigiu din Anglia – Harefield Hospital, Londra, Prof. Magdi Yacoub, Germania - München, Ludwig Maximilians Universität, Prof. Călin Vicol și Statele Unite ale Americii – New York, Mount Sinai Hospital, Prof. David Adams.

• Face parte din grupul specialiștilor care au introdus practic chirurgia coronariană și chirurgia disecției de aortă în România, precum și implementarea primelor dispozitive de asistență mecanică a circulației: balonul de contrapulsație intraaortică, cordul artificial parțial tip „Novacor’’și mai recent Heart Mate 3.

• În cadrul secției de chirurgie cardiovasculară pe care a înființat-o și dezvoltat-o la Spitalul Clinic Sanador a implementat noile tehnologii legate de chirurgia valvulară minimal invazivă, endoprotezările aortice (EVAR, TEVAR) – începute la Institutul C. C. Iliescu – și inserția valvelor aortice transcateter (TAVI).

• Este Membru Titular al Academiei de Științe Medicale și Membru Asociat al Academiei Oamenilor de Știință din România, a publicat ca autor principal 6 cărți de specialitate, a participat cu capitole în alte 19 cărți și tratate, din care 4 în edituri internaționale de prestigiu. Este autor / coautor pentru un număr de peste 120 de lucrări științifice publicate (41 publicații indexate ISI, 30 articole in extenso indexate ISI, din care 20 ca autor principal, FCIAP 30, Indice Hirsch 9) și membru în 13 societăți medicale naționale și internaționale.


                 Organizatori științifici                                                        Management eveniment