Conferința Națională de Psihiatrie

Ediția a XIII-a, cu participare internațională

Cu tema:
Inovație și creativitate în psihiatria secolului XXI

EVENIMENT VIRTUAL
23 - 26 SEPTEMBRIE 2020



Credite v-CNP 2020

Click AICI pentru mai multe informații legate de creditele acordate de Colegiul Medicilor și Colegiul Psihologilor

UMBERTO volpe


Umberto Volpe și-a obținut atât diploma în medicină, cât și specializarea în psihiatrie la Universitatea din Napoli SUN, Italia. A urmat doctoratul în „Științe comportamentale” la Universitatea din Napoli SUN, la Departamentul Neurotec al Institutului Karolinska din Stockholm (Suedia) și la Departamentul de neurofiziologie psihiatrică al Universității Berna (Elveția).

În 2010, a fost invitat ca cercetător la Universitatea din California Los Angeles (SUA) să lucreze în domeniul neurofeedbackului. În 2012, el a fost invitat în calitate de colaborator științific la Unitatea de Neurobiologie a Psihozelor de la Institutul de Psihiatrie de la King’s College of London (Marea Britanie) pentru a investiga cu privire la neuroimagistica RMN a procesării recompenselor în schizofrenie și în distorsionări ale imaginii corporale specifice tulburărilor de alimentație.

În 2009, a fost numit co-președinte al „Early Career Psychiatrists Committee” și a ocupat funcția de secretar al secțiunilor „Schizofrenie” și „Sănătate telementală” ale Asociației Europene de Psihiatrie (EPA). În 2015, a fost ales co-președinte și, în 2018, a fost ales președinte al Secției EPA pentru sănătate telementală. 

În perioada 2008 - 2017, a ocupat funcția de cercetător de personal la Departamentul de Psihiatrie al Universității din Napoli SUN (Italia) și a coordonat programul pentru tehnicieni în reabilitare psihiatrică. El a scris mai mult de 57 de lucrări științifice revizuite de alți specialiști, precum și mai multe cărți și capitole de cărți. El a servit ca arbitru pentru mai mult de 50 de reviste de psihiatrie și neuroștiință. Este membru al comitetului editorial al mai multor reviste în domeniul psihiatriei.

În 2017, a fost numit profesor de psihiatrie, director al Școlii de specializare în psihiatrie și șef al departamentului de psihiatrie la Universitatea Politecnica delle Marche (Ancona, Italia).

Interesele sale actuale de cercetare includ psihiatrie clinică, psihofarmacologie translațională, psihoeducație familială pentru boli psihice severe, căi de îngrijire psihiatrică, bunăstare în rândul profesioniștilor din domeniul sănătății mintale, tehnici de reabilitare psihiatrică, tehnici CBT de mindfulness livrate în cadrul setat pentru sănătatea telementală.