Conferința Națională de Psihiatrie

Ediția a XIII-a, cu participare internațională

Cu tema:
Inovație și creativitate în psihiatria secolului XXI

EVENIMENT VIRTUAL
23 - 26 SEPTEMBRIE 2020



Credite v-CNP 2020

Click AICI pentru mai multe informații legate de creditele acordate de Colegiul Medicilor și Colegiul Psihologilor

MARIA NICOLETA TURLIUC


Profesor universitar, membru al Departamentului de Psihologie al Facultății de Psihologie și Științe ale Educației (FPSE) din cadrul Universității ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC). Este director al Centrului de dezvoltare personală și formare profesională (CDPFP) din cadrul UAIC. De asemenea, este coordonatorul laboratorului Stare de bine, stres si reziliență - la nivel individual, didactic și familial, din cadrul Centrului de cercetare al FPSE. În prezent, este membru al senatului UAIC și al comisiei de specialitate din cadrul CNATDCU.

Interesele sale de cercetare sunt circumscrise unor teme precum: 1. Formarea, mențierea și disoluția relațiilor intime: diferențe individuale, procese interactive și caracteristici relaționale, 2. Reglarea emoțională: individuală și diadică, 3. Cuplul, familia și provocările schimbării: stres, boală, deces, tranziții și 4. Traumă, reziliență și dezvoltare posttraumatică.

A fost director a mai multor granturi de cercetare și cercetare-dezvoltare. Este autor unic sau prim autor a 5 cărți (Psihologia traumei, 2014; Violența în familie. Teorii, particularități și intervenții specifice, 2009 ; Psihosociologia comportamentului deviant, 2007; Psihologia cuplului și a familiei, 2004 ; Imaginar, identitate și reprezentări sociale. Imaginea elementului alogen în mentalul colectiv românesc, 2004). A coordonat 6 volume (printre care: Relațiile intime. Atracție interpersonală și conviețuire în cuplu (împreună cu Ștefan Boncu, 2016), Gen și diferențe de gen în studii empirice (2014), Gen, muncă, familie și schimbare (2013) etc. A publicat 10 capitole de carte în străinătate (Marea Britanie, Germania, Italia, Franța, Norvegia) și 40 de capitole de carte publicate la edituri recunoscute din țară. A publicat 29 de studii în reviste ISI si ISI Proceedings (Journal of Happiness Studies, Journal of Family Psychology, International Journal of Stress Management, Journal of Loss and Trauma, Measurement and Evaluation in Counseling and Development, Procedia - Social and Behavioral Sciences etc.), peste 50 de studii în reviste BDI și a participat la peste 90 de conferinte internaționale, oragnizată în țară și în străinătate, iar la 11 dintre acestea a fost Keynote speaker. A primit mai multe premii CNCSIS pentru publicații ISI, Medalia Centrului Universitar Jean François Champolion, Albi, Franța (2010), Premiul „PETRE ANDREI” la Salonul Internațional de Carte Românească, ediția a XVII-a, Iași, 2008 și mai multe Diplome de excelență.