Conferința Națională de Psihiatrie

Ediția a XIII-a, cu participare internațională

Cu tema:
Inovație și creativitate în psihiatria secolului XXI

EVENIMENT VIRTUAL
23 - 26 SEPTEMBRIE 2020



Credite v-CNP 2020

Click AICI pentru mai multe informații legate de creditele acordate de Colegiul Medicilor și Colegiul Psihologilor

MARIA MĂDĂLINA LEȚI 


Medic rezident în psihiatrie pediatrică, își urmează pregătirea în cadrul Departamentului de Psihiatrie al Copilului și Adolescentului din cadrul Spitalului de Psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia'', București. Absolventă a Facultății de Medicină UMF „Carol Davila'' București, în prezent este doctorand la aceeași Universitate, dorind să cerceteze diverse aspecte ale tulburărilor de alimentație într-o nouă abordare.

Încă din primul an de rezidențiat, doamna doctor a susținut diverse prezentări orale despre cercetări derulate în Clinica de Psihiatrie Pediatrică cât și prezentări de caz, la Congrese Naționale și Internaționale, dar a și  publicat articole în diverse reviste științifice valoroase.

Temele abordate sunt diverse, de la tulburările de alimentație, tulburarea de spectru autist, tulburările anxioase, tulburările disociative, până la aspecte legate de integrarea socială și recuperarea persoanelor cu tulburări psihice.

A participat la Organizarea celei de-a XVI-a Ediții a Conferinței Naționale de Sănătate Mintală a Copilului și Adolescentului – aprilie 2019, cât și a Primului E-congres Național cu Participare Internațională de Nutriție, Terapie Dietetică și Siguranță Alimentară în Contextul Pandemiei COVID-19.

Pasionată de psihoterapia de familie, dorește ca prin tehnicile învățate să ajute familiile să își găsească resursele să comunice eficient și să se accepte reciproc pentru a conviețui cât mai armonios împreună.

Prin înclinația sa către cercetare și curiozitatea de a întelege cât mai bine originea patologiei psihiatrice și care sunt metodele cele mai bune de intervenție, speră să contribuie la îmbunătățirea calității vieții a cât mai multor persoane. Nevoia de psihoeducație este din ce în ce mai evidentă în populația din Romania și tocmai de aceea programele de prevenție și depistare precoce a tulburarilor psihice, încă din copilarie, sunt aspecte care trebuie luate in considerare din ce in ce mai frecvent la nivelul Serviciilor de Sănătate Publică.