Conferința Națională de Psihiatrie

Ediția a XIII-a, cu participare internațională

Cu tema:
Inovație și creativitate în psihiatria secolului XXI

EVENIMENT VIRTUAL
23 - 26 SEPTEMBRIE 2020



Credite v-CNP 2020

Click AICI pentru mai multe informații legate de creditele acordate de Colegiul Medicilor și Colegiul Psihologilor

EUGEN SECARĂ


Eugen Secară, MSc MA, este doctorand în psihologie cognitivă și cadru didactic asociat al Universității Babeș-Bolyai. După ce a obținut licența în psihologie la Universitatea București, acesta a absolvit programul masteral interdisciplinar în Științe Cognitive din cadrul Universității din Viena, având în cadrul acestuia un semestru Erasmus focalizat pe modelare computațională în cadrul Universității Comenius din Bratislava și programul masteral de psihologie clinică, consiliere psihologică și psihoterapie din cadrul Universității Babeș-Bolyai. Printre interesele sale de cercetare se regăsesc măsurarea tulburărilor informaționale, investigarea proceselor cognitive implicate în dezvoltarea și diminuarea vulnerabilității la știri false, cuantificarea influenței camerelor cu ecou asupra atitudinilor explicite și implicite, determinarea relației dintre constructele apofenice și comportamentele care pun în pericol sănătatea, analiza modului în este realizată detecția conflictelor, studiul distorsiunii de răspuns și identificarea caracteristicilor structurilor generate aleatoriu care evocă impresia eronată a intenționalității. Acestora li se adaugă interesul referitor la eficiența terapiei asistate psihedelic și la mecanismele schimbării vizate de această formă de terapie.

 Eugen este acreditat ca terapeut în psihoterapii cognitiv comportamentale de către Colegiul Psihologilor din România și este membru al Fundației Europene pentru Știință Psihedelică (MIND) și al Asociației pentru Știință Contextual Comportamentală (ACBS), activând în cadrul Chapterului ACBS România. Fiind co-fondator al Clinicii de Psihologie „Terra-Pi”, acesta oferă ședințe individuale și de grup dar și ședințe de intervizare profesională bazate pe paradigma terapiei centrate pe procese și modelul flexibilității psihologice.

 În momentul de față, Eugen urmează programul de formare în integrarea experiențelor psihedelice în formatul Beyond Experience, oferit de fundația MIND.