Conferința Națională de Psihiatrie

Ediția a XIII-a, cu participare internațională

Cu tema:
Inovație și creativitate în psihiatria secolului XXI

EVENIMENT VIRTUAL
23 - 26 SEPTEMBRIE 2020



Credite v-CNP 2020

Click AICI pentru mai multe informații legate de creditele acordate de Colegiul Medicilor și Colegiul Psihologilor

CIPRIAN BĂCILĂ


CIPRIAN BĂCILĂ, MD, PHD

În prezent, lucrează ca șef de lucrări la Facultatea de Medicină din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și ca director medical al Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu.

A absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca și are un master în managementul sănătății, precum și un doctorat în științele sănătății.

A participat la mai multe cursuri de pregătire și a absolvit ca psihoterapeut în psihoterapie pozitivă, specializându-se în domeniul psihoterapiei antrenamentului autogen. Are pregătire de bază în bune practici clinice pentru profesioniștii din domeniul cercetării clinice și, de asemenea, o competență în domeniul medicinei de urgență.

În cadrul activității sale clinice, a fost implicat în diferite asociații, atât în comunitate, cât și în zona medicală, fiind membru al Asociației Române de Psihiatrie și Psihoterapie, membru al Alianței Române de Prevenire a Suicidului, vicepreședinte al Asociației de Psihiatrie Socială din România și președintele de onoare al Asociației Neguvernamentale a Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu.

Pe lângă activitatea sa clinică, a participat la multe evenimente științifice naționale și internaționale, fiind implicat și în cercetări și, prin urmare, a publicat articole în domeniul său de expertiză: depresie, schizofrenie, comportament suicidar, servicii de sănătate mintală și managementul sănătății. Ca profesionist în sistemul medical, a avut ocazia să coordoneze diverse proiecte din sfera sistemului de sănătate mintală (de exemplu, proiecte în domeniul managementului sănătății și proiecte care includ aspecte sociale ale managementului cazurilor psihiatrice), care au avut ca scop intensificarea conștientizării bolilor mintale din comunitate și reducerea stigmatizării pacienților psihiatrici.