CONFERINȚA NAȚIONALĂ ALZHEIMER 2020
cu participare internațională

Ediția a 10-a, Actualități în domeniul demențelor
Manifestare însoțită de o expoziție medicală specializată

19 - 22 februarie 2020
World Trade Center • București, România

Înregistrare Congres



23 credite EMC

Conferința Națională Alzheimer 2020 a fost creditată de către Colegiul Medicilor din Româniacu 23 credite EMCconform adresei nr. 517 / 03.02.2020.

Presă

Click AICI pentru a descărca invitația
la Conferința de Presă.

Workshop - Neurodegenerarea, o abordare bio-psiho-socială

Vineri, 21 februarie 2020
Sala de Conferințe 2
09:30 - 11:30

Access gratuit pentru toți participanții Conferinței Naționale Alzheimer, în limita locurilor disponibile din sala de conferințe!

Coordonatori:
Luminița Daneș (Bucharest, Romania)
Diana Chiriacescu (Bucharest, Romania)

Experți/Traineri: 
Prof. Univ. Dr. Mihai Berteanu

Diana Chiriacescu, Director FONSS
Monica Stanciu, Expert dizabilitate
Cerasela Nicoleta Predescu, Director Executiv ProACT Suport
Luminița Daneș, Psiholog clinician

Modelul holistic de abordare a patologiei neurodegenerative a vârstnicului presupune evaluarea  (și ulterior intervenția) integrată, atât a sănătății fizice și psihice, precum și a contextului de viață, accentul fiind pus pe impactul considerabil pe care schimbările făcute în contextul și stilul (comportamentele) de viață îl pot avea asupra longevității și calității vieții. 

În cadrul acestui workshop, o echipă multidisciplinară formată din medic, psiholog, asistent social, expert politici de incluziune socială și expert dizabilitate vă propune o prezentare interactivă pe parcursul căreia vor fi abordate subiecte precum:
• modelul bio-psiho-social propus de OMS în Clasificarea Internațională a Funcționării, Sănătății și Dizabilității - CIF (2001);
• schimbarea de paradigmă, de la fragmentare - la integrarea într-un sistem unitar, de la diagnosticul medical la evaluarea complexă – realizată de o echipă multidisciplinară, care are ca finalitate un plan de intervenție stabilit și monitorizat de întreaga echipă;
• impactul factorilor de mediu asupra tuturor componentelor funcţionării, dizabilităţii și sănătății, care aduc informații extrem de utile atât pentru procesul de evaluare, cât și pentru structurarea unui plan de intervenție.