gabriel ioan prada
Catedra de geriatrie și gerontologie la Institutul Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan”
Facultatea de Medicină, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București
Dr. Prada a absolvit Facultatea de Medicină de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București, România în 1984.
După doi ani de stagiu la Spitalul Clinic „Fundeni” din București, in 1986 și-a început activitatea de cercetător științific la Institutul Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” din București.
În prezent este medic primar Geriatrie și Gerontologie și medic primar Medicină Internă la același Institut.Dr. Prada a obținut Diploma în Gerontologie la International Institute on Ageing - Națiunile Unite și un Master of Sience la Facultatea de Medicină, Departamentul de Medicină Geriatrică, Universitatea „Victoria” din Manchester, Anglia, sub coordonare prof. Raymond Tallis, editor al Tratatului de Medicină Geriatrică și Gerontologie al lui Brocklehurst.
Dr. Prada are, de asemenea, un doctorat în științe medicale la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București și din 2003 are supraspecializare în psihogeriatrie.
În prezent, Dr. Prada este profesor de Geriatrie și Gerontologie, șef al Catedrei de Geriatrie și Gerontologie, Departamentul 5, Facultatea de Medicină, „Carol Davila” Universitatea de Medicină și Farmacie, București.
Este autorul a 21 monografii și capitole de monografii, ediții naționale și internaționale, precum și a peste 400 de lucrări publicate sau prezentate la întâlniri științifice naționale și internaționale.
Dr. Prada a fost implicat în mai multe proiecte de cercetare internaționale și naționale, inclusiv HYVET (studiul Hipertensiunii arteriale la pacientii foarte vârstnici), PREDICT (Creșterea Participării vârstnicilor (ElDerly) în studiile clinice), ERA-AGE 2 (European Research Area in Aging) și FUTUREAGE - O foaie de parcurs pentru îmbătrânire.
De asemenea, este membru plin al consiliilor de conducere ale UEMS-Secția de medicină geriatrică (Uniunea Europeană a Specialiștilor în Medicină), EUGMS (Uniunea Europeană a Societăților de Medicină Geriatrică), IAGG (Asociația Internațională de Gerontologie și Geriatrie) și Secția Clinică IAGG-ER.