AL 47-LEA CONGRES AL SOCIETĂȚII ROMÂNE DE ANESTEZIE ȘI TERAPIE INTENSIVĂ

AL 15-LEA CONGRES ROMÂNO-FRANCEZ DE ANESTEZIE ȘI TERAPIE INTENSIVĂ
AL 13-LEA SIMPOZION ROMÂNO-ISRAELIAN DE ACTUALITĂȚI ÎN ANESTEZIE ȘI TERAPIE INTENSIVĂ
AL 20-LEA CONGRES AL ASISTENȚILOR DE ANESTEZIE ȘI TERAPIE INTENSIVĂ
AL 8-LEA SIMPOZION "ROMÂNIA DODOLOAȚĂ" AL SOCIETĂȚILOR DE ANESTEZIE ȘI TERAPIE INTENSIVĂ DIN ROMÂNIA ȘI MOLDOVA


15 - 19 SEPTEMBRIE 2021
Eveniment virtual

Începând cu 04 septembrie (înscriere târzie)

Ioana Marina GRINȚESCU


Profesor Universitar Doctor Ioana Marina GRINȚESCU conduce Secția de Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Clinic de Urgență București din anul 2000.

Este Președintele Societății Române de Nutriție Enterală și Parenterală și membru în senatul Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă. De asemenea, este membru fondator al multor societăți/asociații profesionale: Societatea Română de Nutriție Enterală și Parenterală, Asociația Română de Anestezie Regională și Terapia Durerii, Societatea Română de Traumă, Societatea Română de Hemostază și Tromboză, Fundaţia Spitalului Clinic de Urgenţă București, Societatea Română de Sepsis, Programul Național de Gestionare a Sângelui Pacientului.

Este responsabil regional/național al Agenției Naționale de Transplant, activitate pentru care a primit numeroase distincții.

A făcut parte din echipa care a realizat primul transplant de inimă din România, primind diplomă de excelență din partea Colegiului Medicilor din București.

Activitatea medicală este recunoscută la nivel național și internațional, pe parcursul carierei primind numeroase premii și distincții din partea unor structuri și organizații importante, precum Familia Regală a României, Colegiul Medicilor, Academia Oamenilor de Știință, Spitalul Clinic de Urgență București, Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila", Romtransplant.

Activitatea științifică și de cercetare se conturează prin numeroase studii clinice, proiecte educaționale, articole și participări la manifestări știintifice legate în special de managementul pacientului politraumatizat, pacientului ars grav, nutriția pacientului critic, tehnici de anestezie loco-reginală, terapia de substuție renală, ventilația mecanică, tehnici de ecocardiografie, gestionarea sângelui pacientului, managementul infecțiilor.